Gördüğünüz üzere forma-lite'de futbolun filmlerde nasıl yer aldığını göstermek üzere bir dizi başlık hazırladık. Adı Filmlerde Futbol Sevgisi...

Tanıtacağım ilk film Hong Kong'lu yönetmen Stephen Chow tarafından çekilmiş orjinal adı 'Siu lam juk kau' olan 'Shaolin Soccer' adıyla bildiğimiz 2001 yapımı film.

Genç bir Shaolin kung-fucusu hayatta kaybedenleri oynayan kardeşlerini tek tek ikna edip Shaolin tekniği ile futbolu birleştiriyor. Başlarına da eskiden büyük futbolcu olan, kaçırdığı bir penaltı sonrası sahaya dalan taraftarlarca ayağı kırılan bir adam geçiyor ve büyük turnuvaya hazırlanıyorlar.

Çokça efekt ve enteresan sahne mevcut. Seyirlik, eğlencelik bir film. IMDB notu 7.3/10. Fragmanı da aşağıda. Youtube kapanmadan izleyebilecek şanslı arkadaşlar için:

2 yorum:

bilog dedi ki...

Ben bu filmi izlerken sandalyemden yere düşmüştüm gülmekten. Yeminle:) Şimdi bu yazıdaki videoya bakmadım ama çok yaratıcı da bir altyazısı vardır. Çok sevdiğim ve unutamadığım bir cümleyi sizinle paylaşacağım hatta:

"Ağlama bebeğim basur olursun."

Sen anla gerisini :)

Bu arada aynı oyuncu kadrosu daha sonra daha Hollywoodvari olan "Kung Fu Hustle" isminde bir film çekti. Onun futbolla alakası yok, o bunun kadar komik de değil. Yine de ben bu bilgiyi verdiğim için kendimi mutlu hissediyorum :)

ix dedi ki...

Bence güzel bir bilgi abi. Ben çok eskiden izlemiştim alt yazısını hatırlamıyorum açıkçası. Dün gece bu postu yazdıktan sonra video google'da buldum ingilizce altyazılı olarak izledim. Aynı keyfi verdi :)