Her gün ayrı bir garipliğin yaşandığı futbol dünyasında bu sefer eskilerden bir olay anlatmak istiyorum. Dünya kupasının henüz dördüncü kez yapıldığı 1950 yılına dönüyoruz.

Kupaya 2. Dünya Savaşı sebebiyle ara verilmiş. En son Dünya Kupası'nın 12 yıl önce 1938 yılında yapıldığını düşünürsek birçok insan futbol adına önemli bir organizasyon olmadan ömürlerinin ciddi bir bölümünü geçirmiş. Bu geçen sürede de Dünya Kupası son şampiyon İtalya'nın teknik direktörü Ottorino Barrassi'nin evinde yatağın altındaki bir ayakkabı kutusunun içinde muhafaza edilmiş ve Kupacığa bir zarar gelmemiş.

Neyse konuya dönelim. Grup sisteminin ilk kez uygulandığı kupadan önce ön elemelerde rakiplerinin teker teker çekilmesi ile bir adet maç dahi yapmadan birden bire finallere hak kazanmış bir takıma rastlanıyor: Hindistan.

O dönemlerde Dünya Kupası ne derece ciddiydi, maç başına 47.000 küsür seyirci ortalamasını yalnızca ev sahibi Brezilya'nın vatandaşlarındaki futbol sevgisine mi bağlayalım bilinmez ama Hindistan Dünya Kupasına tek şartla katılmak istiyor:

'Yalın ayak oynamak istiyoruz!'

FIFA bu ilginç istek karşısında düşünmeden ret cevabını veriyor. Hindistan'ın umurunda bile değil durum. 'Oynamayız!' deyip çekiliyorlar turnuvadan.

Final apayrı enteresan. Beraberliğin Brezilya'ya yettiği bir maçta 1-0 mağlup olan Uruguay, rakibini 2-1 ile geçmesini bilip o güzel kupaya ulaşıyor.

Bu kupa da daha başlamadan yaşanan enteresanlıklarıyla, değişik bitişiyle bu organizasyonun ne kadar büyük bir organizasyon olacağının habercisi oluyor, hatta bu tip olayları futboldan daha çok sevip internet icat edildiği zaman insanlarla paylaşmak üzere sabırsızlıkla bekleyen bünyeler tarafından siz okurlara anlatılıyor.

2 yorum:

Berşan Kayıkcı dedi ki...

hindistan milli takımına bak sen, vatan milletçe cam pencere açık yattırıyorlar, ayakkabıları formaları bir tarafa attırıyorlar; bu nasıl bir menapoz ?

ix dedi ki...

Adamlar ineğe tapıyor :)