Histora.org

Stumble'da gezerken denk geldim bu siteye. "The World Football Historian" diyerek vaatlerini açıkça belli ediyor zaten, ama beklediğimden daha iyi çıktı. Mesela Euro2008 kısmında Türkiye adım adım hangi maçları oynamış, kaç atmış, kaç yemiş gibi bilgilere ulaşmanın yanında, Club View kısmından bütün Türk takımlarıyla alakalı bilimum dataya ulaşmak da mümkün. Artı özelliği, çok basit bir görüntüsünün ve kullanımının olması. İngilizce bilmiyor olsanız bile, FIFA İngilizcesi ile idare edersiniz. Ayrıca tamamen objektif, taraflı bir şeye denk gelmedim, gören olursa söylesin tabi. Kötü özelliği güncel olmaması. Dünki derbiyle ilgili dataya ulaşamazsınız mesela.

Fenerbahçe'ye sadece Fenerbahçe derken Beşiktaş ve Galatasaray'ın sonuna "İstanbul"u eklemesinin de mantığını anlayamadım henüz. Yine de özellikle futbol bloglarına faydalı olacağını düşünüyorum.

6 yorum:

Berşan Kayıkcı dedi ki...

berbat bir tasarım, eline frontpage almış avrupalı mantığı işte !

içerik olarak çok sağlam ama.. bravo sinem..

sinem dedi ki...

tasarımın berbat olmasından öte, basit ve her şeyin görünür olması iyi. süslemeye çalıştıkça önemli bilgileri geri plana itmesi gibi bi risk var.

içerik sağlam evet. biliyorum harikayım. yok pardon, "rica ederim" ;)

Berşan Kayıkcı dedi ki...

süslemeye çalıştıkça önemli bilgilerin geri plana itilmesi değil, daha da belirgin hale gelmesi daha doğru olacak..
başarılı tasarımların da önemli özelliği bu değil de nedir..

haklısın sinemcim, aza kanaat edemeyen çoğu bulamaz ama bok yiyip de domuzlar ağzının tadını biliyormuş demek de gerekmez (:

sinem dedi ki...

oldu o zaman. iyi günler! (eller cepte karanlığa doğru uzaklaşma) :)

Berşan Kayıkcı dedi ki...

"çok cool gördüm seni :D"

demin birisi yazmış da bana msn de(kendi kendinin cevabı ol sinem)..

D.A dedi ki...

fenerbahçe cumhuriyeti?:D