Totem

İngiltere'de 2 milyon futbolsevere sorulan “Takımınızın kazanması için maç öncesi ne yaparsınız?” sorusunun yanıtları FourFourTwo'da yayınlanmış. Sıralama şöyle:

1. Maçtan önce şanslı içeceğini içmek... (Yüzde 35)
2. Şans getiren elbiseleri giymek... (Yüzde 21)
3. Her zaman yediği hamburgeri yemek... (Yüzde 10)
4. Her maça aynı yolu kullanarak gitmek... (Yüzde 9)
5. Karşılaşma öncesi bahis oynamak... (Yüzde 8)
6. Cinsel ilişkiye girmek... (Yüzde 5)
7. Maç günü aracını aynı parka koymak... (Yüzde 4)
8. Maç öncesi şans getiren tuvalete gitmek... (Yüzde 3)
9. Dua etmek... (Yüzde 3)
10. Müzik dinlemek... (Yüzde 2)

Totemlerin de etrafımda yaptığım muhabbetlerden de destekleyerek attığım üzere belirli kuralları var, ki bence en mantıklısı ve gerçeği, bir totemle nirvanaya ulaştıysanız sonrasında o totem işlemez olur. Mesela amuda kalkarak izlediğiniz maçta Galatasaray UEFA kupasını aldıysa, artık amuda kalkmaktan vazgeçin. Zira bir sonraki sezonun ilk maçında herhangi bir anadolu takımından fark yemeniz bile mümkün. Tabi bir de totem işleyene kadar vazgeçmemek var ki, insanın ömrünü çürüten kural bu bence. Beşiktaş maçında ilk golü atarken sağ bacağımı sallamaya başlamıştım, gol oldu, maç bitene kadar galibiyet elden gitmesin diye salladım bacağı. Bir ara yavaşlamıştım, 3-2 oldu. Sağ bacak uyuştu ama değdi.

Bu postu yazmaktaki tek amacım blogu canlandırıp yorumları arttırmaktır. Arz ederim.

4 yorum:

rotariu dedi ki...

bende uefa kupasını aldığımız sene maç izlerken tv karşısında oturmama gibi bi totem yapmıştım.baya yorucuydu hakkaten,evdekilerin de hışmına uğruyodum.aynen dediğin gibi yaptım ve zirvedeyken bırakarak kupayı aldığımız gece bıraktım.şimdi rahat rahat oturup çayımı sigarımı içerek izliyorum.oh be rahatlık buymuş.ama gizli gizli o dönemki başarıda kendime de bir pay çıkarmıyor değilim saçma bi şekilde.arz-ı endam ederim...

sinem dedi ki...

eheh, en güzel yanı da o zaten. "sayemde kazandılar" en birinci benim modu oluyo :) ben de bi maçta yapmıştım öyle, bi fener derbisiydi herhalde, yenmiştik, ama uyuşmuştum hakikaten.

rotariu dedi ki...

o halde sen lig maçlarında ayağını sallamaya devam ediyosun,ben de bordeux maçıyla birlikte ayaklanıyorum böylece 2 kupayı da kaldırıyoruz.herşeyi skibbe den beklemeyelim lütfen.

sinem dedi ki...

eheheh :) hadi bakalım valla yaparım, deliyim gözü kara deliyim, yakarım romayı da yakarım :D